I made this widget at MyFlashFetish.com.

Khamis, 21 April 2011

new, fun, adventure.

I had so much fun. no doubt!

Thanks to her, lame gler tk lepak2 ngan ko, tadi tu lepas gak rindu. ingat ag time dulu. :). She the one yg introduce me to this activity. PKA LYRA~.

ZOO NEGARA VOLUNTEER

bgun seawal 6.15 pagi, dh lme tak bgn awal camni. hehe. then siap2 pegilah zoo. tak dilupekan mak cik 2 org ni, UBAIDIYAH n FAIQA n MIEZAN(young man with big heart). then, ktorg dipisahkan. sy n faiqa ikot kak hidayah to MAMMAL KINGDOM. :) while, ubai, pka n miezan pegi ke GAJAH N ZIRAFAH. seperated~

Ketika beradanye di MAMMAL KIGDOM, sy n faiqa ditugaskan utk membersihkan tempat LANDAK. hehe. cuak kott! nasib baik la dorg still tdo. ktorg wat keje dgn senyapnye. kalo sape nak tenok sy kurang berckp, that is the best right time. haha. terkedu ko. menyapu dgn cermat nye daun2 kering, sisa2 mknn n the most important part TAIK LANDAK. hehe. baunye, hanya tuhan yg tahu. hehe. walaupon tkot. it was so much fun!. :D then satu kat hlmn tu plak.

REHAT TIME~ dorg semua dtg kat mammal kingdom. mkn sambil tenok landak. mkn nasi lemak cik mona n bekal2 lain yg dimasak pagi tadi.

Then, masing2 ke tempat msing. sy n faiqa ditugaskan utk memotong buah2 n sayur2 sbgai mknn landak. satu baldi pnuh kene isi. teringat kat kampung, ddk kat luar tlg tok ptg sayur2. hehe. nak tau landak mkn ape? Carrot, Kacang Panjang, Papaya, Banana n Kubis. dah abis tu. ktorg diberi lebih kurang 5 buku roti utk bg ikan mkn. memang terbaik la. :) CANTIK SGT ble ikan2 tu kumpul kat roti2 tu. lme jgak la ktorg spend time dkt kolam dlm cage puma semua tu. tp ktorg dok belah luar la.

YG TAK SEDAP TELINGE MENDENGARNYA, bile org ingat ktorg keje kat situ n tnye arah2. Satu situasi: (jeng jeng jeng)

VISITOR:AKAK! AKAK! kat mne harimau er?

VISITOR 2: ular?

KAMI: ktorg tak tau, ktorg volunteer je kat sini. bru start hr ni.

nmpk tak tulisan MERAH tu, sbnrnye tittle akak yg menjadi isu sebenarnye. haha. tue ke mke ktorg ni?? pdhl sy rse org yg tnye tu boleh diktekan 10 tahun tue dr ktorg. GERAMM.

pastu mereka yg menjage gajah dan zirafah tu, dtg. tlg kami bg mkn ikan. dorg dilepaskan rehat awal.


P/s: sampai di sini dahulu cerite sy, sambung in the next post. dah mcm krgan dah sy tulis, takut anda boring. hehe *bjet rmai peminat je bce blog ak ni. hehe syok sendiri.

5 ulasan: